Slijmschimmels

Op deze pagina laat ik je weten hoe ons onderzoek naar de a-cellulaire slijmschimmel Physarum Polycephalum vordert. Het zijn gekke organisme deze slijmschimmels! Ze kunnen vrijlevend voorkomen die wanneer ze andere individuen tegen komen samen één organisme vormen. Weird!

Slijmschimmel

3 reacties op “Slijmschimmels

  1. Waar haal je die vandaan? Ben al jaren gefascineerd door slijmschimmels en ben ooit begonnen aan een lesmodule over de rol van slijm in allerlei processen in de natuur. Zou er graag wat experimenten mee doen met mijn leerlingen.

    • Wat leuk! Nog meer mensen die gefascineerd zijn door slijmschimmels. Ik heb ze uit Amerika gehaald: http://www.carolina.com. Ken je deze ook? Ze zijn acellulair, dat maakt het nog vreemder. Het zijn ook levende pH-indactoren! Op allerlei manieren zijn ze geschikt voor het onderwijs. Ik wil op dit blog een handleiding maken voor collega’s die het leuk vinden en ze aanbieden een schaaltje met de slijmschimmel op te sturen. Wanneer je je gegevens mailt naar per-ivar@plakkenenknippen.nl stuur ik je het op. Ik ben wel benieuwd wat jij voor handleiding hebt en wat voor proeven je gaat doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *